- Autor: sduranova
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 12.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Špaldová mouka | 200 |
Máslo čerstvé | 100 |
Tvaroh měkký Bio odtučněný | 500 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 150 |
Vejce celá průměr | 110 |
Mák | 200 |
Mléko čerstvé plnotučné (3,5 % tuku) | 300 |
Hrušky | 500 |
Dochucovadla:
Vanilkovy lusk =: polovina Hrusky ´3ks Mak umeleme
Energetická hodnota celkem: 17070 kJ
Bílkoviny (g): 146,
Tuky (g): 201,
Sacharidy (g): 427,
SAFA (g): 89,
Cukry (g): 230,
Vláknina (g): 66,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1423 kJ
Bílkoviny (g): 12.2, Tuky (g): 16.8, Sacharidy (g): 35.6, SAFA (g): 7.4, Cukry (g): 19.2, Vláknina (g): 5.5, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Nejdříve v misce smíchejte hladkou mouku se 3 lžícemi cukru krupice a přidejte nakrájené máslo. Máslo zapracujte a postupně přilévejte studenou vodu, dokud těsto není krásně hladké a pevné. Vytvarujte z něj kouli, zabalte do fólie a dejte na půl hodiny odpočinout do lednice. Zatímco těsto odpočívá, připravte si makovou náplň. Do hrnce nasypte mák, přilejte mléko a směs přiveďte k varu. Krátce povařte a oslaďte cukrem krystal. Náplň nechte vychladnout. Odpočaté těsto vyndejte z lednice a vyválejte ho na tenkou placku o trochu větší, než je forma. Těsto dejte do formy a na dně udělejte pomocí vidličky několik děr. Hrušky očistěte, podélně rozkrojte a vykrojte jádřinec (pak hrušky můžete nakrájet na plátky). Nakonec připravte tvarohovou náplň. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. V misce smíchejte tvaroh, žloutky, cukr moučka a vanilková semínka a sníh do směsi opatrně vmíchejte. Na těsto rovnoměrně rozprostřete makovou náplň, naskládejte a přitlačte hrušky a zakryjte tvarohovou směsí. Dejte péct do předehřáté trouby na 175 °C na 45 minut. Podávejte vychladlé.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.